Meny

Norsk Scandinavian Star-støttegruppe reagerer på dansk kritikk

Jan Harsem, leder for Støttegruppen etter Scandinavian Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Den norske Støttegruppen etter Scandinavian Star mener det ikke gir mening å be politiet om å avslutte etterforskningen av ferjebrannen, slik den danske støtteforeningen har gjort.

I et brev til Stortingets granskingskommisjon ved kommisjonsleder Frank Kjetil Olsen skriver Mike Axdal i den danske støtteforeningen at Oslo-politiets arbeidsmetoder på alle punkter skader framdriften i etterforskningen av Scandinavian Star-brannen og det arbeidet som kommisjonen skal jobbe med senere.

Den norske støttegruppen etter brannen i 1990 er slett ikke enig. I en epost til NTB skriver støttegruppens leder, Jan Harsem, følgende:

– Det betviles at det finnes utbredt støtte blant berørte etter Scandinavian Star i Norge og Danmark for krav om å avslutte politiets etterforskning. Det har vært enkelte kritiske utspill til politiet den siste uken, men vår holdning er at det uansett ikke er andre enn politiet som har mandat til å gjøre den etterforskningen som nå pågår.

Støttegruppen sier det var riktig å iverksette ny etterforskning av saken og påpeker at Stortingets granskingskommisjon ikke har mandat til å instruere politiets etterforskning. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus