Norsk Scandinavian Star-støttegruppe reagerer på dansk kritikk

Jan Harsem, leder for Støttegruppen etter Scandinavian Star.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Jan Harsem, leder for Støttegruppen etter Scandinavian Star. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Den norske Støttegruppen etter Scandinavian Star mener det ikke gir mening å be politiet om å avslutte etterforskningen av ferjebrannen, slik den danske støtteforeningen har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Stortingets granskingskommisjon ved kommisjonsleder Frank Kjetil Olsen skriver Mike Axdal i den danske støtteforeningen at Oslo-politiets arbeidsmetoder på alle punkter skader framdriften i etterforskningen av Scandinavian Star-brannen og det arbeidet som kommisjonen skal jobbe med senere.

Den norske støttegruppen etter brannen i 1990 er slett ikke enig. I en epost til NTB skriver støttegruppens leder, Jan Harsem, følgende:

– Det betviles at det finnes utbredt støtte blant berørte etter Scandinavian Star i Norge og Danmark for krav om å avslutte politiets etterforskning. Det har vært enkelte kritiske utspill til politiet den siste uken, men vår holdning er at det uansett ikke er andre enn politiet som har mandat til å gjøre den etterforskningen som nå pågår.

Støttegruppen sier det var riktig å iverksette ny etterforskning av saken og påpeker at Stortingets granskingskommisjon ikke har mandat til å instruere politiets etterforskning. (©NTB)

Personvernpolicy