Agnete er Norges Eurovision-håp

Oslo (NTB): Agnete Johnsen (21) vant den norske Melodi Grand Prix-finalen med låta «Icebreaker» og skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agnete fikk flest stemmer fra alle landsdeler og sikret seg en overlegen seier i Oslo Spektrum lørdag kveld. I gullfinalen konkurrerte hun mot Freddy Kalas og låten «Feel Da Rush», Laila Samuels med «Afterglow» og Suite 16 med «Anna Lee».

Låta «Icebreaker» er en personlig låt til en av hennes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Johnsen var tydelig rørt da hun inntok scenen i Oslo Spektrum for å synge låten på nytt.

– Det er helt sykt. Jeg vil bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg og har tro på meg. Og nå skal vi til Stockholm!, utbrøt hun.

Tekst og melodi til lørdagens vinnerlåt «Icebreaker» er skrevet av Agnete selv, sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Det er en låt som betyr utrolig mye for meg, og jeg synes det er sinnssykt kult at Norge har lyst til at jeg skal stå der i Globen og framføre låta mi. Jeg er veldig takknemlig, sa Agnete på pressekonferansen etter seieren. (©NTB)

Personvernpolicy