Brækhus dominerte uten å bokse for fullt

Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks med mesterbeltene etter seieren mot Chris Namus i lørdagens tittelkamp i Tyskland. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Cecilia Brækhus og trener Johnathon Banks med mesterbeltene etter seieren mot Chris Namus i lørdagens tittelkamp i Tyskland. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Halle (NTB-Per-Kristian Eriksen): Vladimir Klitsjko entret ringen etter at Cecilia Brækhus hadde utbokset uruguayanske Chris Namus og forsvart VM-beltene sine på en suveren måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brækhus jobber tett med den tidligere tungvektsmesteren, så han var selvsagt på plass for å se «førstedamens» comeback etter 15 måneder ute av ringen.

– Klitsjko var veldig fornøyd med det jeg hadde gjort. Han sa det var bra boksing, fortalte Brækhus til norsk presse etter den overbevisende seieren.

Chris Namus ble utbokset, men sto på beina kampen ut, selv om hun måtte ta imot utrolig mange tøffe og harde treffere. Det var klasseforskjell mellom dem, og Brækhus gjorde iallfall alle spådommer om at hun skulle være ringrusten til skamme.

– Jeg holdt litt igjen, for det ligger litt i bakhodet at jeg har vært borte i 15 måneder. Derfor «safet» jeg litt. Jeg skal ikke benekte det, men det var siste gangen jeg bokset slik. Nå er jeg tilbake, og neste gang blir det full spiker, forklarte Brækhus til NTB.

Hun er fortsatt verdensmester i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), World Boxing Organization (WBO) og International Boxing Federation (IBF). Det er ingen tvil om at hun er verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse. (©NTB)

Personvernpolicy