Industri Energi vil ha et eget industri-LO

Som følge av pensjonsstriden i LO foreslår leder i Industri Energi, Leif Sande, å gjenopprette et eget LO Industri. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Som følge av pensjonsstriden i LO foreslår leder i Industri Energi, Leif Sande, å gjenopprette et eget LO Industri. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Leder i fagforbundet Industri Energi, Leif Sande, vil ikke at andre lenger skal overstyre tariffpolitikken til industriforbundene, og foreslår å gjenopprette et eget LO Industri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sande vil se på en modell tilsvarende den som fantes i 1993, melder Klassekampen.

– Vi kan ikke ha det slik at forbundene i offentlig sektor dikterer kravene vi skal stille i tariffoppgjøret i privat sektor, sier Sande til avisa.

Sande sier at det er pensjonsstriden som har utspilt seg i LO den siste tiden, som har fått ham til å ta opp igjen tanken om en egen organisering for industrien. I 1993 ble det innført en slik ordning, med fire kartell: LO Stat, LO Kommune, LO Service og LO Industri. De to sistnevnte ble lagt ned i 2004.

– Det er i høyeste grad grunnlag for å ta en diskusjon om dette framover. Om det skal være likt kartellene, vet jeg ikke, men vi må se på det, sier Sande.

Den største uenigheten om pensjon i LO er knyttet til Fellesforbundets forslag om å gjøre om pensjonene i privat sektor til individuelle kontoer. Flertallet på LOs representantskap endret imidlertid pensjonspunktet i det tariffpolitiske dokumentet til å gå for brede, kollektive ordninger, mot LO-ledelsens vilje. (©NTB)

Personvernpolicy