Industri Energi vil ha et eget industri-LO

Som følge av pensjonsstriden i LO foreslår leder i Industri Energi, Leif Sande, å gjenopprette et eget LO Industri. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Som følge av pensjonsstriden i LO foreslår leder i Industri Energi, Leif Sande, å gjenopprette et eget LO Industri. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Leder i fagforbundet Industri Energi, Leif Sande, vil ikke at andre lenger skal overstyre tariffpolitikken til industriforbundene, og foreslår å gjenopprette et eget LO Industri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sande vil se på en modell tilsvarende den som fantes i 1993, melder Klassekampen.

– Vi kan ikke ha det slik at forbundene i offentlig sektor dikterer kravene vi skal stille i tariffoppgjøret i privat sektor, sier Sande til avisa.

Sande sier at det er pensjonsstriden som har utspilt seg i LO den siste tiden, som har fått ham til å ta opp igjen tanken om en egen organisering for industrien. I 1993 ble det innført en slik ordning, med fire kartell: LO Stat, LO Kommune, LO Service og LO Industri. De to sistnevnte ble lagt ned i 2004.

– Det er i høyeste grad grunnlag for å ta en diskusjon om dette framover. Om det skal være likt kartellene, vet jeg ikke, men vi må se på det, sier Sande.

Den største uenigheten om pensjon i LO er knyttet til Fellesforbundets forslag om å gjøre om pensjonene i privat sektor til individuelle kontoer. Flertallet på LOs representantskap endret imidlertid pensjonspunktet i det tariffpolitiske dokumentet til å gå for brede, kollektive ordninger, mot LO-ledelsens vilje. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus