Ni av ti småkommuner uten psykolog

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) ser alvorlig på mangelen på psykologer i mange norske småkommuner. Han sier folk har rett på likeverdige tjenester uansett hvor de bor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) ser alvorlig på mangelen på psykologer i mange norske småkommuner. Han sier folk har rett på likeverdige tjenester uansett hvor de bor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Det finnes knapt småkommuner i Norge med et fullverdig psykologtilbud. Kommunereformen kan være en løsning, mener regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt er det 225 kommuner med færre enn 5.000 innbyggere i Norge, og bare 29 av disse har ansatt psykologer, viser en undersøkelse fra Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid, ifølge Klassekampen.

Til sammenligning har nesten alle storkommuner egne psykologer. Dette er tilfellet i 50 av 55 kommuner og bydeler med flere enn 20.000 innbyggere.

– Dette er en illustrasjon på et helsepolitisk klasseskille, sier kommunalminister Jan Tore Sanner (H) til avisen.

Han ser alvorlig på situasjonen og sier hjelp fra psykolog er noe alle kan ha behov for, og at psykiske utfordringer kan ramme alle. Regjeringens kommunereform er en del av svaret, mener han.

– Det er en del av svaret, men ikke hele. Mye handler om god organisering, slik at personer med ulik kompetanse arbeider sammen, sier statsråden. (©NTB)