– Kone og sønn siktet for drap i Kristiansand

Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble drept sent fredag kveld.
Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble drept sent fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

De siktede i drapssaken i Kristiansand er den drepte mannens kone og sønn, etter det TV 2 erfarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Kvinnen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hennes forsvarer, advokat Christian Faye Ree, til NTB.

– Hun svarer på politiets spørsmål. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Ree.

Kona og sønnen var ifølge TV 2 sammen med minst to andre i leiligheten i bydelen Hånes da politiet ankom like etter klokken 23 fredag.

Mannen som ble funnet drept, var i 60-årene og av iransk opprinnelse.

– Mannen er norsk statsborger og har bodd sammen med sin familie i Norge i mange år, sa Agder-politiets påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar under politiets pressekonferanse på politihuset i Kristiansand lørdag ettermiddag.

Det har foreløpig ikke lyktes NTB å få noen kommentar fra forsvareren til den andre siktede, advokat Knut Henning Larsen.

Var i nærheten

Politiet rykket ut til leiligheten klokken 23.07 fredag kveld. Like over midnatt bekreftet politiet at de antok at det kunne ligge noe kriminelt bak dødsfallet.

Ifølge politiet var det flere personer i leiligheten da de kom fram til stedet. Det er ikke bekreftet hvor mange som var til stede eller hvilken relasjon de har til hverandre.

– De to siktede befant seg i nærheten av leiligheten da politiet kom til stedet, og de ble derfor tatt med til politistasjonen der de etter hvert ble siktet for drap eller medvirkning til drap, sier Kaddeberg Skaar.

Verken den drepte eller de to siktede er kjent av politiet fra før.

Ifølge Fædrelandsvennen var tre personer folkeregistrert på adressen: En mann i begynnelsen av 60-årene, en kvinne i midten av 50-årene og en mann i midten av 30-årene.

Hørte banking

Politiet sier de er kjent med at naboer skal ha hørt banking fra den aktuelle leiligheten fredag kveld.

– Vi har foretatt flere avhør gjennom natten og formiddagen. Det er også gjennomført flere ransakinger i løpet av natten, og dette vil vi fortsette med utover dagen, sier Kaddeberg Skaar.

Politiet vil ikke si noe om hvordan mannen ble drept, eller si noe om drapsvåpenet. Ifølge Fædrelandsvennen skal mannen ha hatt synlige skader på kroppen.

– Vi er fortsatt på et tidlig stadium i etterforskningen. Vi vil i løpet av dagen avhøre de siktede på nytt. I tillegg skal vi gjennomføre rundspørring i nabolaget, sa seksjonsleder for etterforskning i Agder politidistrikt, John Repstad, lørdag ettermiddag.

Kriminalteknikere fra Kripos bistår i undersøkelsene av åstedet. Krimteknikere fra politiet i Agder jobbet natt til lørdag og lørdag morgen på åstedet, og et stort område rundt boligen var sperret av.

Les siste nytt her

Personvernpolicy