Meny

Finvær avslutter vinterferien i Sør-Norge

VINTERVÆR: Det flotte vinterferieværet i fjellområdene i Sør-Norge fortsetter i helgen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bor du sør for Sogn og Fjordane, kan du vente deg en fin avslutning på vinterferien. Men til uken blir det atskillig gråere og våtere.

– Det er ikke så fryktelig ille, egentlig tvert imot, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt på spørsmål om hva vi kan forvente oss av helgeværet.

Han anslår at de fleste i Sør-Norge får en fin avslutning på vinterferien, særlig dem som oppholder seg på fjellet.

Les også: Forsker: – Absurd varme i Arktis

Nedbør i Midt-Norge

Ifølge meteorologen blir helgen lite skyet, med relativt rolige vindforhold og behagelig temperatur på dagtid for mesteparten av fjellområdene sør for Sogn og Fjordane. På nattetid meldes det om klarvær og ti graders temperaturforskjell i indre strøk.

Nordvestlandet og begge trøndelagsfylkene kan derimot vente seg skyet vintervær og nedbør denne helgen. Det samme gjelder størsteparten av Nord-Norge, der det ventes snøbyger nesten helt ut mot kysten.

Les også: Nå kan du gi navn til det neste ekstremværet

Grått til uken

Det er bare å nyte finværet så lenge det varer, for fra mandag varsler meteorologen lavtrykk fra Atlanterhavet, med nedbør og mildere luft i det meste av Sør-Norge.

– Finværet ser ut til å snu i løpet av tirsdagen, med temperaturstigning og kanskje litt nedbør.

Mest nedbør blir det på Sør- og Vestlandet. Jo lenger nordover i Sør-Norge du bor, desto mindre nedbør har du i vente, varsler Johnsen.

Les også: Forsikringsselskapet hadde ikke forventet slike svar på ekstremvarselet

Opptur i Nord-Norge

Selv om helgen blir grå for nordlendingene, ser neste uke markant bedre ut.

– Det blir byger i Nordland og langs kysten av Troms og Finnmark i helgen, men det går mot flott vær i neste uke, forteller han.

Varselet om finvær blir nok tatt godt imot av Finnmarks innbyggere, som har vinterferie fra onsdag.

– Det blir spesielt fint i Finnmark og Troms i store deler av neste uke, påpeker Johnsen. I Nordland blir det bedre fra tirsdag og utover, sier meteorologen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus