Meny

Norsk politi vil ha rettslig avhør av dansk inspektør

Bilde fra 8. april 1990 da mannskaper fra det svenske bergingsselskapet Röda Bolaget forsøker å slokke brannen om bord i Scandinavian Star i Lysekil havn i Sverige. Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk politi vil be dansk politi om å få gjennomføre et såkalt rettslig avhør av den tidligere sjøfartsinspektøren Flemming Thue Jensen.

Det betyr at Thue Jensen vil bli avhørt i retten der han har møteplikt og må fortelle norsk politi hvem han mener å vite står bak mordbrannen om bord på Scandinavian Star i 1990, skriver VG. I alt 159 personer mistet livet i brannen.

Den tidligere danske sjøfartsinspektøren har sagt at han mistenker to konkrete medlemmer av besetningen på Scandinavian Star for å stå bak brannen. Han har likevel ikke ønsket å la seg avhøre av politiet.

Dersom Thue Jensen mener å vite hvem som står bak brannen, forventer politiet at han oppgir hvem dette er, sier Terje Bechmann Dahl, etterforskningsleder for Scandinavian Star-prosjektet i Oslo politidistrikt.

– Det vil følgelig være naturlig å be om en grundig redegjørelse, slik at politiet får mulighet til å undersøke substansen i dette, sier Dahl til VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus