Kina og USA enige om ny Nord-Korea-resolusjon

FNs sikkerhetsråd. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
FNs sikkerhetsråd. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-Reuters-AFP): USA og Kina er enige om en ny og «sterk» resolusjon mot Nord-Korea, som kan innebære nye sanksjoner mot landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus opplyser at resolusjonsforslaget, som skal legges fram for FNs sikkerhetsråd, gjør det klart at de ikke vil akseptere Nord-Korea som en atomstat.

– Sikkerhetsrådgiver Susan Rice og Kinas utenriksminister Wan Yi er enige om viktigheten av en sterk og samlet internasjonal respons på Nord-Koreas provokasjoner, inkludert gjennom en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som går lenger enn tidligere resolusjoner, sier Ned Price, talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

Tidligere onsdag opplyste diplomatkilder at Kina og USA er enige om nye sanksjoner mot Nord-Korea, men det framgår ikke av meldingen fra Det hvite hus hva den nye resolusjonen innebærer.

De to vetolandene Kina og USA har forhandlet om utkastet de siste sju ukene, etter at Nord-Korea 6. januar gjennomførte sin fjerde atomtest.

Ifølge pressemeldingen har president Barack Obama deltatt i møtene, og han ser nå fram til å ta imot Kinas president Xi Jinping under atomsikkerhetskonferansen i Washington i månedsskiftet mars-april. (©NTB)

Personvernpolicy