Meny

Flere tror på oppgang i boligprisene

Nesten halvparten av den norske befolkning tror boligprisene vil stige det neste året, ifølge en ny undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tross oljenedtur og varsel om tøffe tider i norsk økonomi, tror 42 prosent i en ny undersøkelse at boligprisene vil fortsette å stige det neste året.

Det kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Nordea. I tilsvarende undersøkelse i september i fjor svarte 38 prosent – altså fire prosentpoeng færre – at de tror boligprisene vil øke de neste 12 månedene.

Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea registrerer at de dystre spådommene for norsk økonomi ikke dempet folks forventninger til boligprisutviklingen. Hun synes utviklingen er overraskende.

– Det hadde vært mer nærliggende å tro at økende arbeidsledighet og varsel om lavere lønnsvekst ville legge en demper på folks oppfatning av boligprisenes vekstpotensial, sier Reitan.

I undersøkelsen svarer 29 prosent at de tror boligprisene vil forbli uforandret det neste året. 22 prosent tror vi har et prisfall i vente.

Oslo-folk er de mest optimistiske, og blant dem svarer 60 prosent at de venter prisvekst. Blant vestlendinger tror 25 på økte priser, mens 42 prosent tror boligprisene vil synke. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus