Hevder regjeringen bløffet om tiltakspakke

Regjeringen har ikke øremerket like mye penger til Sørvestlandet som lovet i sin tiltakspakke.
Regjeringen har ikke øremerket like mye penger til Sørvestlandet som lovet i sin tiltakspakke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regjeringens tiltakspakke mot arbeidsledighet på 4 milliarder kroner skulle særlig gå til Sørvestlandet. Det har den ikke gjort, skriver Stavanger Aftenblad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omtrent 2,3 til 2,8 milliarder av krisepengene er ikke blitt øremerket Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Agder-fylkene, viser avisens funn. Disse seks fylkene har ifølge Navs januartall hatt den desidert største ledighetsveksten det siste året. Rogaland topper statistikken med 79 prosents vekst.

Da Stortinget gjorde endringer i statsbudsjettet før jul, sto regjeringen fast på at tiltakspakken skulle ha en «tydelig profil rettet mot områdene som opplever størst vekst i ledigheten på Sør- og Vestlandet». Men regjeringens uttalelser krasjer med svarene fra departementene som er bevilget penger i tiltakspakken.

Les også: Listhaug danker ut Jensen i måling

Ap-nestleder Hadia Tajik sier at Aftenbladets avsløring viser at Stortinget er blitt holdt for narr, mens Geir Pollestad i Senterpartiet kaller det «en milliardbløff». Pollestad mener regjeringen har oppkonstruert en pakke på 4 milliarder som ikke svarer til forventningene den selv har skapt.

– Regjeringen har ikke holdt Stortinget for narr. Hovedinnretningen av tiltakspakken for økt sysselsetting er midlertidige tiltak rettet mot Sør- og Vestlandet. Det er riktig at noen av tiltakene ikke er øremerket Sør- og Vestlandet. Dette betyr ikke at midlene ikke vil tilfalle Sør- og Vestlandet, svarer finansminister Siv Jensen (Frp) i en epost til avisen.

Les også:

LO-Gerd gikk på pensjonssmell

LO spår dramatiske endringer i norsk arbeidsliv

Arbeidsministeren ber Nav rydde opp i «en jungel av regler»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus