Amper stemning på bybane-demonstrasjon i Bergen

Illustrasjonsfoto: Berit Keilen
Illustrasjonsfoto: Berit Keilen Foto: NTB scanpix

Bergen (NTB): Flere hundre mennesker møtte opp lørdag ettermiddag for å kjempe planene om å legge bybanen over Bryggen i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) og utviklingsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) gikk opp på scenen til buing og sinte tilrop fra publikum for å forsvare beslutningen, skriver Bergens Tidende. I valgkampen var Arbeiderpartiet klar på at det ønsket tunnel, men i forhandlinger fikk KrF og Venstre fikk gjennomslag for trasé over Bryggen.

Folkemønstringen lørdag ble arrangert av en rekke interesseorganisasjoner som holdt appeller. Et stort banner viste et vognsett i den planlagte traséhøyden, 42 meter langt og 3,5 meter høyt. Mange frykter at Bybanen vil sperre utsikten mot byens fremste turistattraksjon og kulturminne.

Arkeolog og daglig leder i fortidsminneforeningen, Gøril Nordtvedt, overleverte 5.400 underskrifter til byrådslederen, til stort engasjement fra publikum.

– Jeg skal lenke meg fast, jeg, gamle damen, sa en av de oppmøtte, 68 år gamle Irene Hurlen, til avisen.

– Bybane til alle bydeler er en helt avgjørende forutsetning for miljøvennlig byutvikling, sa byråd Tryti. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus