Planlegger støttedemonstrasjoner for Apple

Illustrasjonsfoto. Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

San Francisco (NTB-AP): I 30 byer verden over planlegges det demonstrasjoner tirsdag til støtte for Apples beslutning om å ikke hjelpe FBI med å låse opp telefonen til en terrormistenkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppen Fight for the Future (Kjemp for fremtiden) planlegger å samle folk utenfor Apple-butikker i USA, Storbritannia, Hongkong og Tyskland. Demonstrantene vil protestere mot at FBI har fått en rettslig kjennelse som pålegger Apple å gjøre det lettere for etterforskere å komme seg inn på telefonen til hovedmannen bak angrepet i San Bernardino i desember.

Forrige uke vant det føderale politiet FBI fram i retten med et krav om at Apple må hjelpe dem med å omgå sikkerhetsinnstillingene på telefonen til Syed Farook. Selskapet sier på sin side at de er bedt om å lage en «bakdør» som vil kompromittere sikkerheten på alle telefonene selskapet lager og dermed krenke privatlivet til brukerne. Myndighetene mener Apple overdriver risikoen ved å føye seg etter rettens kjennelse.

Farook og hans kone drepte 14 personer på en juletilstelning for helsevesenet i San Bernardino i desember. De ble senere drept i en skuddveksling med politiet. FBI mener de kan finne viktige opplysninger på den låste telefonen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus