Soldiers of Odin ble rådet til å droppe hunder

Ståle Fjellbekk (i midten til høyre) og Steffen Larsen og flere medlemmer i Soldiers of Odin på en bru i Drammen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ståle Fjellbekk (i midten til høyre) og Steffen Larsen og flere medlemmer i Soldiers of Odin på en bru i Drammen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Drammen (NTB): Soldiers of Odin var ute og patruljerte gatene i Drammen natt til søndag. Politiet rådet gruppen til å ta bort hundene de hadde med seg, da de kunne skape frykt i gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følget på ni menn gikk i gater der de mener politiet ikke beveger seg særlig mye, fortalte de til NTBs fotograf. Det ble en rolig kveld uten noen hendelser der gruppen grep inn. Et par biler som kjørte forbi tutet på mennene, og noen ropte at de er rasister.

Gruppen ble imidlertid stanset av politiet, som sjekket identifikasjon og om noen var bevæpnet. Politiet var omtrent like mange som følget fra Soldiers of Odin og rådet gruppen til å ikke ta med seg to spanske mastiffene de hadde med seg, fordi det kunne skape frykt i gatene.

Rådet ble fulgt, og hundene tok en tidlig kveld, mens følget fortalte NTBs fotograf at de planla å fortsette det de kaller gåturen, fram til klokken 4 søndag morgen. En sivil politibil fulgte dem store deler av turen.

Dette er andre helgen gruppen patruljerer i gatene i norske byer.

– Som vi har gitt uttrykk for tidligere har vi ikke noe ønske om at disse skal være ute og gå i Drammen, da det ikke er noe som tilsier at vi må ha noen til å passe på i tillegg til politiet, sier politistasjonssjef Øyvind Aas til Drammen Live24.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus