Jeb Bush er ute av valgkampen

Jeb Bush gir opp kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Rainier Ehrhardt / Reuters / NTB scanpix
Jeb Bush gir opp kampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: Rainier Ehrhardt / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Columbia (NTB-Reuters): Jeb Bush trekker seg fra republikanernes nominasjonskamp etter nok et dårlig resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Umiddelbart etter at TV-kanalen CNN meldte at Bush ville trekke seg, sa Bush det selv på et pressemøte etter det skuffende nominasjonsvalg i South Carolina.

– Folk i Iowa, New Hampshire og South Carolina har sagt sitt, og jeg respekterer deres valg, sa en tydelig beveget Bush i Columbia.

Han havnet i bunnsjiktet i lørdagens nominasjonsvalg, over 10 prosentpoeng bak tettrioen. Dette valget ble av mange sett som hans siste mulighet til å være med i den videre kampen om nominasjonen.

– Det vil bare være selvplaging – og det vil plage andre – om Bush blir med videre, sa USA-ekspert og Minerva-kommentator Jan Arild Snoen til NTB rett før Bush kunngjorde at valgkampen nå er over for hans del.

Både pappa George og storebror George W. vant i South Carolina før de endte opp med seier i presidentvalget i henholdsvis 1988 og 2000, men nå er det altså klart at det ikke blir noen tredje Bush i Det hvite hus. I hvert fall ikke denne omgang. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus