Britisk ja-side med klar ledelse i ny måling

Statsminister David Cameron har sørget for en ny medlemskapsavtale med EU. Det ga et byks for ja-siden i den britiske EU-debatten. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix
Statsminister David Cameron har sørget for en ny medlemskapsavtale med EU. Det ga et byks for ja-siden i den britiske EU-debatten. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

London (NTB-Reuters): Statsminister David Camerons innsats i Brussel ser ut til å ha gjort inntrykk – en ny meningsmåling gir ja-siden i den britiske EU-debatten 15 prosentpoengs ledelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48 prosent av de spurte sier de vil bli i unionen, mens 33 prosent er for britisk utmelding, på folkemunne kjent som «Brexit», i målingen som er offentliggjort i den britiske avisen Daily Mail. Men nesten hver femte velger, 19 prosent, har fortsatt ikke bestemt seg for om de vil forbli i unionen.

Cameron kunngjorde lørdag at Storbritannia skal holde EU-avstemning den 23. juni. Det skjedde dagen etter at Storbritannia ble enig med de andre EU-landene om en reforhandlet medlemskapsavtale på et toppmøte i Brussel.

EU-skeptiske Daily Mail var en mange aviser som ikke viste noen nåde da Cameron kunngjorde avtalen. «Kaller du dette en avtale, Dave?», spurte avisen på forsiden lørdag.

Blant de spurte i undersøkelsen svarer 35 prosent at de mener Cameron har gjort en god jobb i EU-forhandlingene, mens 30 prosent sier han gjorde det dårlig. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus