Clinton vinner i Nevada

Hillary Clinton på et valgkamparrangement i Nevada kun timer før valgmøtene som har gjort henne til vinner i delstaten, om enn med mindre margin enn ventet. Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix
Hillary Clinton på et valgkamparrangement i Nevada kun timer før valgmøtene som har gjort henne til vinner i delstaten, om enn med mindre margin enn ventet. Foto: David Becker / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Las Vegas (NTB): Hillary Clinton takket velgerne for seieren i Nevada lørdag, men var ikke mange prosentpoeng som skilte henne og rival Bernie Sanders.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Til alle som møtte opp i enhver krok i Nevada: Dette er deres seier. Takk, skriver Clinton på Twitter.

– Mange har tvilt på oss, men vi har aldri tvilt på hverandre, sa hun i seierstalen litt etter midnatt norsk tid.

Når resultatene fra drøyt 80 prosent av valgmøtene i delstaten er talt opp, viser de en knapp seier til Clinton, som får 52,1 prosent mot Sanders' 47,8 prosent. Det gir foreløpig 18 landsmøtedelegater for Clinton og 14 for Sanders.

Clinton har satset stort i Nevada, hvor mange av innbyggerne har latinamerikansk bakgrunn. Dette er en gruppe hvor Clinton normalt gjør det bra, og mange har tatt det for gitt at hun kom til å vinne staten. Sanders ser på sin side ut til å ha dratt nytte av seieren i New Hampshire, og utfallet av lørdagens valgmøter ble svært jevnt.

Sanders gratulerte Clinton med seieren, men sa også at hans valgkamp har «vinden i ryggen når vi setter kursen mot Super Tuesday». Tirsdag 1. mars skal det holdes nominasjonsvalg og -møter i en rekke stater, inkludert Sanders' hjemstat Vermont. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus