Svensk politimann fikk klage - nå sprer tusenvis hans motsvar

Denne lappen møtte politimannen Petter Götesson utenfor kjøpesenteret Center Syd i Sør-Sverige, onsdag.
Denne lappen møtte politimannen Petter Götesson utenfor kjøpesenteret Center Syd i Sør-Sverige, onsdag.

Politimannen Petter Götesson bestemte seg for å gi et motsvar til personen som la denne lappen i frontruten hans. Nå har tusenvis delt hans budskap på Facebook. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da to svenske politimenn skulle kjøpe seg lunsj onsdag formiddag, parkerte de like godt patruljebilen ved inngangen til kjøpesenteret de besøkte i Löddeköpinge i Sverige, skriver Newsner.

Da politimannen Petter Götesson og hans kollega kom tilbake fra den korte handleturen på Center Syd, hadde politimennene fått en lapp i frontruten fra en forbipasserende, hvor det sto:

«Håper maten smaker! Parker rett neste gang!».

Les også: Trøtt polis bommet på blåsetesten

– Vi er ikke late

I et Facebook-innlegg prøver Götesson å gi et svar på hvorfor politimennene lot bilen stå så tett inntil inngangspartiet.

Petter Götesson er politimann i Sør-Sverige. Foto: Privat
Petter Götesson er politimann i Sør-Sverige. Foto: Privat

«Det er absolutt ikke av lathet at vi parkerer politibilen så tett inntil inngangen så mulig. Dels så vil medborgere at vi skal synes, noe vi gjør ved inngangen til et kjøpesenter. Det forebygger kriminalitet», skriver Götesson.

Han legger til at politiet, ulikt mange andre yrker, ofte ikke får anledning til å spise lunsj i løpet av arbeidsdagen. Han påpeker at deres hverdag består i å raskt kunne hive seg i bilen og kjøre avsted, uavhengig av sult eller pågående matinnkjøp.

Les også: Svensk politimann om flytkning-opplevelse går som en farsott

– Kanskje reddet vi din datter?

Götesson legger til at lunsjen ikke smakte bra, ettersom de to politimennene ikke fikk tid til å spise den før flere timer senere.

«Rett etter at vi satt oss i bilen fikk vi en melding, og måtte komme oss rast avgårde. En melding hvor sekunder avgjorde om vi kunne redde en jente - eller ikke. Kanskje var det din datter?», avslutter Götesson innlegget.

Reaksjonen til den svenske politimannen har nå blitt delt av tusener på nettet. Flere svenske medier har også omtalt saken.

– Vi ble absolutt ikke sinte på den som skrev lappen. Vi kan jo ikke forvente at folk i offentligheten skal vite hvorfor vi gjør ulike ting, utdyper Götesson til Expressen.

Les også: – Svensk politi skal kunne jobbe på norsk jord

I Sverige er dette er uvanlig syn

Svensk politi trodde skjegg-klubb var IS-terrorister

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus