Drapsraten i Honduras har sunket 12 prosent

Tegucigalpa (NTB-Reuters): I 2015 falt drapsraten i Honduras med 12 prosent, blant annet takket være utleveringer av narkobaroner til USA, sier en FN-støttet organisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsraten i den fattige nasjonen falt til 60 drap per 100.000 personer fra 68 drap per 100.000 i 2014, ifølge det anerkjente voldsobervatørprogrammet ved Honduras' nasjonale autonome universitet.

I tillegg til at ledere for narkotikagjenger er satt bak lås og slå, mener programmet at nedgangen skyldes oppløsning av gjenger med leiemordere.

Siden han ble innsatt i 2014, har president Juan Hernández økt den militære offensiven mot narkotikasmuglere og gjenger. De siste to årene har Honduras utlevert åtte gjengledere til USA.

Men siden landets militære styrker først ble tatt i bruk for å få bukt med gjengkriminaliteten under Hernandez' forgjenger i 2012, har antall beskyldninger om mishandling utført av soldater økt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus