Havila-frist utløp uten løsning – trygler om velvilje

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fosnavåg (NTB): Havila Shipping ber kreditorene godta reduserte og utsatte avdrag i et forsøk på å redde driften. Ved midnatt natt til tirsdag gikk fristen ut, uten at det var funnet noen løsning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Informasjon vil bli tildelt markedet gjennom børsmelding når vi har noe å meddele, skrev administrerende direktør Njål Sævik i en sms til Sunnmørsposten få timer før fristen gikk ut. Da klokken passerte midnatt, hadde det fortsatt ikke kommet noen slik melding, skriver avisen.

Det kriserammede selskapet må få godkjenning fra to tredeler av obligasjonseierne for at den såkalte restruktureringsplanen skal kunne settes ut i livet. Forhandlingene er avgjørende for fremtiden til offshoreselskapet i Herøy, skriver NRK.

Ifølge Sysla ønsker Sævik-familien, som eier 51 prosent av rederiet, å utsette og redusere store låneforfall mot at selskapet betaler løpende renteutgifter, kjøper tilbake deler av obligasjonsgjelden og at aksjonærene øker egenkapitalen med 300 millioner kroner. Familien ønsker å beholde sin andel, hvilket innebærer at den må inn med 153 friske millioner, ifølge en børsmelding , mens de andre eierne må inn med resten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bankene har allerede akseptert sin del av restruktureringen ved å redusere avdragene de tre neste årene med 400 millioner kroner. Også de største obligasjonshaverne har akseptert Havilas forslag, men det skal ikke være oppnådd forhåndsaksept fra tilstrekkelig mange obligasjonshavere.

– I verste tilfelle betyr det at bankene tar over kontrollen over hva som skal skje videre, eller at vi må inn i nye forhandlinger, sier administrerende direktør Njål Sævik. (©NTB)