Hvis TV 2 får statsstøtte, vil P4 også ha

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dersom TV 2 ender opp med å få statlig støtte til å drive allmennkringkasting, bør radiokanalen P4 få tilsvarende støtte, mener P4-sjef Trygve Rønningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rønningen mener kommersiell allmennkringkasting på radio og TV bør behandles likt, skriver Dagens Næringsliv. TV 2 holder på å forhandle om en ny avtale med staten, og i den forbindelse har kanalen sagt at både nyhetsproduksjonen og plasseringen av hovedkontoret i Bergen kan stå i fare dersom ikke staten kommer opp med bedre vilkår.

Forrige uke ble det klart at Stortinget kan ende opp med å tilby økonomisk støtte for at TV 2 skal fortsette med daglige nyhetssendinger. Det har P4, som også driver med daglig nyhetsproduksjon, merket seg.

– Vi har ingen formening om hva TV 2 får til for sin del. Men vi er litt i tilsvarende stilling, som kommersiell allmennkringkaster på radio. Hvis myndighetene nå sier at de skal støtte opp om kommersiell allmennkringkasting på TV, så må det åpenbart også gjelde på radio, sier Rønningen.

Personvernpolicy