Fotballklubb skal forskjellsbehandle medier

Haugesund, her representert ved maskoten Måkeungen, vil i den kommende sesongen prioritere medier fotballklubben selv eier.
Foto: Jan Kåre Næss / NTB scanpix
Haugesund, her representert ved maskoten Måkeungen, vil i den kommende sesongen prioritere medier fotballklubben selv eier. Foto: Jan Kåre Næss / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Haugesund (NTB): FK Haugesund har bestemt seg for å forskjellsbehandle mediene som vil dekke klubben. De vil prioritere mediene de eier selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På slutten av fjoråret kjøpte FK Haugesund AS mediebedriftene Karmøynytt, TV Haugaland og Hnytt.no, som til sammen når ut til titusenvis av brukere i regionen.

– Noen spør om FK Haugesund nå vil gi nyheter først til Hnytt.no? Svaret på det er ja. Det må åpenbart være riktig for FK Haugesund, som dekker alle utgiftene tilknyttet den sportslige satsingen, også å sikre seg en størst mulig andel av inntektene tilknyttet interessen rundt klubben, skriver ledelsen i fotballklubben og eierselskapet i et innlegg på Hnytt.

Sjefredaktør Einar Tho hos konkurrenten Haugesunds Avis stusser over vedtaket: – Det tror jeg er uheldig for fotballklubben og for FKH-medienes troverdighet, skriver han på Facebook.

Redaktør Øystein Merkesvik i Hnytt legger ikke skjul på at den nye situasjonen blir krevende.

– Fotballklubben ønsker mest mulig omtale, og kritiske røster anklager meg for å drive en informasjonskanal der kun positive nyheter om FKH skal presenteres, skriver han i et innlegg i egen avis. (©NTB)

Personvernpolicy