Okkupanter i Oregon sier de har etterlatt seg feller

FBI og myndighetene i Harney County holdt torsdag pressekonferanse om pågripelsene av de siste aksjonistene som hadde okkupert deler av et naturreservat i Oregon. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB scanpix
FBI og myndighetene i Harney County holdt torsdag pressekonferanse om pågripelsene av de siste aksjonistene som hadde okkupert deler av et naturreservat i Oregon. Foto: Jim Urquhart / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De væpnede aksjonistene som torsdag overga seg etter 41 dagers okkupasjon i Oregon, varsler at de har etterlatt seg feller på naturreservatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De snakket om «booby traps». Vi vet ikke hvilken type feller eller hvor avanserte de kan være, sier en føderal tjenestemann, som snakker mot løfte om anonymitet, til Reuters.

De siste væpnede aksjonistene overga seg torsdag etter å ha okkupert besøkssenteret til naturreservatet Malheur National Wildlife Refuge siden 2. januar. Tjenestemannen sier politiet må være forsiktige når de beveger seg inn på reservatet.

– Det fantes materialer der som kan brukes til å lage sprengladninger, så det er veldig viktig for oss å være varsomme, sier han. Allerede før okkupasjonen fantes det materialer på reservatet som kan brukes til å lage sprengstoff, fordi arbeidere har gjennomført kontrollerte branner på stedet.

Totalt 16 av okkupantene er blitt pågrepet av politiet og må møte i føderale domstoler. Én aksjonist ble skutt og drept av politiet under en aksjon i forrige måned.

Medlemmene av den selvutnevnte militsen er blitt beskrevet som høyreekstreme, regjeringsfiendtlige farmere, kvegbønder og såkalte survivalister. Hovedkravet bak okkupasjonen var at farmeren Dwight Hammond (73) og hans sønn Steven (46) løslates fra fengsel. Okkupantene krevde også at staten skulle overføre naturreservatet til lokalbefolkningen.

Personvernpolicy