Enighet om våpenhvile i Syria innen en uke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landene som deltar på Syria-møtet i München er enige om at kampene mellom regjeringshæren og opprørsgrupper i landet skal opphøre innen en uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekreftes av blant andre USAs utenriksminister John Kerry og Russlands statsminister Dmitrij Medvedev.

– Det er en vanskelig oppgave å få fiendtlighetene i Syria til å opphøre, men Den internasjonale støttegruppen for Syria (ISSG) er enig om at dette skal løses innen en uke, sier Medvedev på en pressekonferanse, ifølge Reuters. Både den russiske ministeren og Kerry uttaler også at de FN-støttede fredssamtalene i Genève bør fortsette så snart som mulig.

I avtalen som er signert av landene på møtet i München heter det angivelig at kampene mellom regjeringshæren og de fleste opprørsgruppene i Syria skal opphøre gradvis, og at humanitær hjelp må komme raskt på plass for å skape forutsetninger for å gjenopptatt fredssamtalene.

– Om noen få dager vil vi se om dette var et gjennombrudd, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En talsmann for den syriske opposisjonen sier at de ønsker tiltakene velkommen, men at de ønsker å se hva som faktisk skjer på bakken. Dersom de ser konkrete resultater de neste dagene, vil opposisjonen returnere til Genève for fredssamtaler, opplyser talsmannen ifølge Reuters. Ekstremistgruppene IS og Nusrafronten er ikke omfattet av den planlagte våpenhvilen.