Trio enig om samarbeid mot Nord-Korea

Nord-Koreas siste rakettoppskyting har ikke falt i god jord hos USA, Japan og Sør-Korea. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix
Nord-Koreas siste rakettoppskyting har ikke falt i god jord hos USA, Japan og Sør-Korea. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarstopper fra USA, Japan og Sør-Korea er blitt enige om å trappe opp informasjonsutvekslingen og samarbeidet om sikkerhetstiltak etter Nord-Koreas siste atom- og rakettstunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre forsvarssjefene Joseph Dunford (USA), Katsutoshi Kawano (Japan) og Lee Sun-jin (Sør-Korea) snakket sammen natt til torsdag norsk tid. I etterkant av møtet kom de med en felles uttalelse der de kaller Nord-koreas nylige atomvåpentest og rakettoppskyting for direkte brudd på FNs resolusjoner og «alvorlige provokasjoner mot det internasjonale samfunnet».

Les også: – Nordkoreansk rakett kraftigere enn forgjengeren

Videre uttaler trioen at den er enig om å reagere tydelig mot Nord-Koreas handlinger ved «treveis deling av informasjon» og «å styrke samarbeidet om felles sikkerhetsbekymringer for å sikre fred og stabilitet i regionen».

Flere land og allianser har varslet at de vil innføre straffetiltak eller skjerpe sanksjonene mot Nord-Korea etter rakettoppskytingen sist helg. Onsdag stemte Senatet i USA enstemmig for at landet skal innføre tøffere sanksjoner mot Kim Jong-uns regime.

Les også: Medier: – Nord-Korea har henrettet militærleder