124 krokodiller døde under transport i Mexico

Et mexicansk selskap risikerer en heftig bot etter at 124 krokodiller ble kvalt eller klemt i hjel under lastebiltransport, opplyser påtalemakten i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De døde dyrene var blant 350 krokodiller som skulle fraktes fra dyreparken Cocodrilos Mexicanos i Sinaloa nordvest i landet til Cocodrilia-parken på Mexicos østkyst. Kjøreturen var på 2.550 kilometer, og underveis oppsto det trøbbel i lasten.

Ifølge påtalemyndigheten hadde de 124 krokodiller omkommet ved kvelning og ved at de knuste hverandre. Bilder av den store lastebilen viser en håndfull døde krokodiller på gulvet, deriblant én med vridd nakke.

Nå er Cocodrilos Exoticos, som driver Cocodrilia-parken, anklaget for ikke å ha gitt dyrene verdig behandling i henhold til mexicansk dyrevernslov. Selskapet risikerer bot på mellom 193 og 193.000 dollar – tilsvarende minimums dagsbøter for mellom 50 og 50.000 dager.

Personvernpolicy