Russland slår tilbake mot PSTs trusselvurdering

Russlands ambassade i Oslo reagerer kraftig på noen av påstandene i PSTs siste trusselvurdering. Her PST-sjefen Benedicte Bjørnland. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Russlands ambassade i Oslo reagerer kraftig på noen av påstandene i PSTs siste trusselvurdering. Her PST-sjefen Benedicte Bjørnland. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Den russiske ambassaden i Oslo reagerer med forferdelse på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) utpeker Russland som en særlig trussel mot norske interesser i sin trusselvurdering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er veldig skuffet over rapporten til sikkerhetspolitiet. Der serverer de nye porsjoner grunnløse påstander om at de russiske sikkerhetstjenestene driver aktiv etterretning i Norge. Dette er ikke annet en nok et forsøk på å demonisere Russland på tross av det tradisjonelt gode samarbeidet og naboskapet mellom landene, skriver ambassaden i et Facebook-innlegg , ifølge Dagbladet.

Se utdraget av pressekonferansen til PST tirsdag: (artikkelen fortsetter under)

PST-sjef Benedicte Bjørnland sa tirsdag at russisk etterretning har det største skadepotensialet for norske interesser gjennom kartlegging av norske beredskaps- og sikkerhetskapasiteter.

Russland reagerer på påstanden og understreker paradokset i at PST kommer med disse påstandene samtidig som regjeringen stadig understreker viktigheten av god kontakt mellom Norge og Russland for å løse flere vanskelige saker, som for eksempel flyktningstrømmen.

– Dessverre får vi inntrykk av at noen absolutt ikke er interessert i normalisering av forholdet og gjør alt de kan for å presse oss tilbake til tiden med «kald krig», skriver ambassaden videre.

Overfor Dagbladet svarer PST at de ikke har noen intensjon om å ta forholdet mellom Russland tilbake til «kald krig»-nivå. (©NTB)

Personvernpolicy