Ap-lederen kritiserer regjeringens asylpolitikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-leder Jonas Gahr Støre synes statsminister Erna Solberg (H) og hennes regjering har forvaltet sin asylpolitikk dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mye må snus her for at tilliten kan gjenopprettes, sa han til NTB i vandrehallen på Stortinget onsdag ettermiddag etter at Venstre tidligere på dagen sa at de sier nei til innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) innstrammingsforslag i asylpolitikken.

– Dette ble presentert som en pakke du måtte ta alt av. Det er en uhørt tone i et ordskifte i Norge. Vi har kritisert statsministeren for dette, sa han videre.

Partilederen betegnet Venstres reaksjon på regjeringens forslag som et sammenbrudd av tillit.

– Regjeringen har forvaltet muligheten den hadde dårlig. Det var et tidsspørsmål før det kom en reaksjon på dette. Den kom i dag. Jeg er redd for at vi taper tid på måten dette er gjort på, sa han.

Samtidig sa han at det er klokt av statsministeren å tenke på nytt, men kalte det underlig at Erna Solberg ikke har hatt en åpen dialog med Stortinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen av forslagene går lenger enn forliket. Vi må lese nøye igjennom de endelige forslagene når de kommer til Stortinget, sa Jonas Gahr Støre og oppfordret statsministeren til å rydde opp i egne rekker.

Les også:

KrF: Innstrammingsforslag må endres

Venstres stortingsgruppe sier nei til Listhaugs forslag

Listhaug svært fornøyd med nedgangen i asyltallene

Sp ber regjeringen om nye asylsamtaler