Kineser til Norge med striesekker fulle av mynter

Tolleren på Oslo lufthavn stoppet en flypassasjer med fire fargerike striesekker som viste seg å inneholde 125 kilo med mynter til en samlet verdi av 220.970 kroner.
Tolleren på Oslo lufthavn stoppet en flypassasjer med fire fargerike striesekker som viste seg å inneholde 125 kilo med mynter til en samlet verdi av 220.970 kroner. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tollerne på Oslo lufthavn hevet øyenbrynene da de så en kineser tusle gjennom tollkontrollen med fire striesekker fulle av norske 10-ere og 20-kroner på trallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

29-åringen med den noe spesielle bagasjen kom fra Shanghai via Moskva om kvelden fredag 5. februar.

– På bagasjetralla lå en trillekoffert og fire fargerike striesekker. Han skulle bo hos en venn i Oslo fem dager, opplyser kontorsjef Hans Wilhelmsen.

– Han sa at myntene var kjøpt hos flere mynthandlere i Kina, men at kinesiske banker ikke ville løse inn myntene, som han sa at han hadde kjøpt for 15.000 kroner, forteller kontorsjefen.

Men verdien var nok en god del høyere. Etter en muligens svært så omfattende tellejobb kom tollerne fram til at myntene var verdt 220.970. Her inngår også mynter som mannen fikk i ettersendt bagasje.

– Myntene veide totalt 125 kilo. Mannen og beslaget ble overlevert politiet på hovedflyplassen, forteller Wilhelmsen.

Les også: Åtte av ti nordmenn smugler ikke taxfreevarer