– Nordkoreansk rakett kraftigere enn forgjengeren

Se oppskytingen av raketten som ifølge en sørkoreansk tjenestemann kunne ha nådd mesteparten av USA.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Raketten Nord-Korea skjøt opp søndag har betydelig større rekkevidde enn sin forgjenger og kunne derfor ha nådd mesteparten av USA, hevder en sørkoreansk tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tretrinnsraketten som nylig ble skutt opp, har likhetstrekk med Uhna-3-raketten som Nord-Korea sendte av gårde i desember 2012, men hadde en rekkevidde på hele 12.000 kilometer, 2.000 kilometer mer enn den eldre modellen, sier den anonyme tjenestemannen fra Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Mens Nord-Korea hevdet at de søndag sendte opp en satellitt som skal overvåke jorden, mener regimets kritikere at rakettoppskytingen var en fordekt test av ulovlig raketteknologi som kan nå det amerikanske fastlandet. Og rekkevidden på 12.000 kilometer tilsier at raketten kunne ha gjort nettopp det.

Les også: Nord-Koreas rakettoppskyting kan føre til våpenrace i Asia

Fra før var det spekulert i at Nord-Korea ville bruke en mye kraftigere rakett denne gangen etter å ha fullført arbeidet med et støttetårn som kan takle et dobbelt så stort fartøy som den 30 meter lange Uhna-3.

Den sørkoreanske tjenestemannen hevder videre at Nord-Korea sørget for at det første trinnet av den nyeste raketten ble sprengt i 270 biter for å skjule dens tekniske avtrykk.

Les også:

– Nord-Korea har ingen sjanse mot USA

– Nord-Korea kan ha testet deler av hydrogenbombe

Kim Jong-un vil utvide Nord-Koreas atomarsenal