Lime-saken har kostet nærmere 100 millioner kroner

27 forsvarsadvokater er i arbeid under Lime-rettssaken i Oslo tinghus. Her advokat John M. Hammervoll, som forsvarer en av de siktede. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
27 forsvarsadvokater er i arbeid under Lime-rettssaken i Oslo tinghus. Her advokat John M. Hammervoll, som forsvarer en av de siktede. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Kostnadene for etterforskningen og rettergangen i Lime-saken er i ferd med å passere 100 millioner kroner. Samtidig håper politiet å kunne inndra 103 millioner kroner gjennom saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot 13 personer tilknyttet dagligvarekjeden Lime, som er tiltalt for organisert kriminalitet og menneskehandel, går for tiden i Oslo tingrett.

Tall Dagens Næringsliv har innhentet viser at politiet alene vil ha brukt 70 millioner kroner før rettssaken er over.

I tillegg kommer regningen for forsvarere og bistandsadvokater. Mens saken ennå var i en oppstartsfase, hadde domstolene utbetalt 16 millioner kroner til advokater. Hver rettsuke koster over en million kroner i forsvarerhonorar, og dermed er totalkostnaden i ferd med å overstige 100 millioner kroner, ifølge avisen.

Politiet har begjært til sammen 103 millioner kroner inndratt fra Lime-toppene i saken. (©NTB)

Personvernpolicy