Tokyo-børsen ned 5 prosent

Illustrasjonsfoto: Yuya Shino / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Yuya Shino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsen i Tokyo fulgte trenden fra Europa og USA og falt nesten 5 prosent fram til lunsj tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De globale aksjemarkedene ble rystet mandag, og tirsdag fortsetter nedturen i Japan. Den toneangivende Nikkei 225-indeksen i Tokyo slanket seg mye allerede fra start, og halvveis i børsdagen hadde den falt 4,9 prosent, eller 836,09 poeng, til 16.168,21 poeng.

Samtidig har den bredere Topix-indeksen gått ned 5 prosent til 1.310,95.

Årsakene til børsfallet er blant annet en sterkere yen, fall i oljeprisen og frykten for en global økonomisk oppbremsing. Faktorene kan være mange, påpeker Toshihiko Matsuno, sjefanalytiker ved SMBC Friend Securities.

– Yenen og gullprisene går opp, mens resultatene fra USA går nedover. OECDs vekstprognose ser ikke så bra ut, og problemene gjenoppstår i Hellas. Totalt sett ser vi et lite risikovillig marked, sier Matsuno.

Bekymringene førte også til at avkastningen på japanske ti års statsobligasjoner falt til 0 prosent for første gang. Analytikere har ventet at obligasjonsavkastningen vil nå minustallet etter at den japanske nasjonalbanken innførte negativ styringsrente.

Les også: Analytiker: Er dette finanskrisen i 2008 en gang til?

Personvernpolicy