IS-leders enke kan bli dømt for drap

Washington (NTB-Reuters): Enken etter den drepte IS-toppen Abu Sayyaf tiltales i USA for å ha spilt en rolle i dødsfallet til den amerikanske hjelpearbeideren og IS-gisselet Kayla Mueller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mueller ble bekreftet død i februar i fjor etter å ha blitt holdt fanget av IS i 18 måneder. Omstendighetene rundt dødsfallet har vært uklare, men den amerikanske påtalemyndigheten mener Umm Sayyaf, som egentlig heter Nisreen Assad Ibrahim Bahar, har tatt del i en konspirasjon som førte til Muellers død.

Umm Sayyaf er en 25 år gammel irakisk statsborger og var kona til Abu Sayyaf, mannen som ble omtalt som IS' oljesjef og økonomisk rådgiver for IS-sjefen Abu Bakr al-Baghdadi. Sayyaf ble drept i et amerikansk angrep i Syria i mai i fjor, og i det samme angrepet ble hans kone tatt til fange.

Det amerikanske justisdepartementet bekrefter at Umm Sayyaf nå er tiltalt for sin rolle i konspirasjonen som førte til Muellers død. IS har på sin side hevdet at Mueller ble drept da jordanske jagerfly bombet bygningen der hun ble holdt fanget i Raqqa i januar i fjor.

Mueller skal ha blitt holdt fanget i huset til Abu Sayyaf, hvor hun ved flere anledninger ble seksuelt misbrukt av IS-sjefen Baghdadi. Dette skal Umm Sayyaf ha bekreftet i avhør, ifølge ABC News.

Umm Sayyaf er nå varetektsfengslet i Irak for terrorrelatert aktivitet. USAs justisdepartement sier at det støtter den irakiske rettsforfølgelsen av kvinnen, og at det vil fortsette å samarbeide med irakiske myndigheter for å sørge for at Sayyaf blir sti t til ansvar for sine handlinger. (©NTB)

Personvernpolicy