India: – Bussjåfør død etter å ha blitt truffet av meteoritt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En bussjåfør er død og tre andre skadd etter å ha blitt truffet av en meteoritt som falt ned på et skoleområde nær storbyen Chennai sør i India, ifølge lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bussjåføren døde på sykehus etter at han ble truffet av meteoritten, og hans etterlatte har fått utbetalt et erstatningsbeløp på 12.600 kroner, opplyser delstatsminister Jayalalithaa Jayaram i delstaten Tamil Nadu.

Det er ennå ikke bekreftet at det faktisk var en meteoritt som falt ned, noe som heller ikke umiddelbart går fram av bilder publisert av fjernsynskanalen NDTV.

Det hersker imidlertid ingen usikkerhet rundt det faktum at noe falt ned fra himmelen. Nedslaget førte til at vinduer knuste på skoleområdet til en ingeniørhøyskole i byen Vellore, som ligger vest for Chennai. En mørkeblå stein ble liggende igjen i et lite krater.

Bussjåføren sto ifølge ministeren på gresset nær kafeteriaen da han sammen med to parkarbeidere og en student ble skadd. Sjåførens liv sto ikke til å redde.

Eksperter skal tirsdag analysere steinen og krateret. Hvis det bekreftes at det faktisk var en meteoritt som falt ned, vil bussjåføren være den første personen i verden på 200 år hvis dødsfall kan bekreftes å ha vært forårsaket av en meteoritt, skriver Reuters.

Les også:

Meteoritt over Danmark

Norsk fallskjermhoppers meteorittmøte går verden rundt