Cappelens forsvarer ikke overrasket over Jensen-tiltale

Mens hasjdømte Gjermund Cappelen er tiltalt for innførsel av 16 tonn hasj, er politimannen Eirik Jensen som er knyttet til hans sak tiltalt for innførsel av 10,2 tonn hasj.
Mens hasjdømte Gjermund Cappelen er tiltalt for innførsel av 16 tonn hasj, er politimannen Eirik Jensen som er knyttet til hans sak tiltalt for innførsel av 10,2 tonn hasj. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalen mot politimannen Eirik Jensen er bygd opp på en måte som gjør det mulig å føre tilleggsbevis utover hasjdømte Gjermund Cappelens forklaring, ifølge Cappelens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ønsker ikke å vurdere selve saken mot Jensen, men det jeg kan si er at jeg ikke er overrasket over at tiltalen har blitt som den har blitt, sier Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe, til NTB.

Ifølge tiltalen skal Jensen fra 2004 til 13. november 2013 ha medvirket til innførselen av om lag 14 tonn hasj.

Bakgrunn: Jensens advokat: – Tiltalen er ganske frisk. Bevisene halter

– Cappelen er trodd på den omfattende historien. Men tiltalen er tatt ut slik at den tar opp i seg innførsler der det lar seg gjøre å føre tilleggsbevis utover Cappelens forklaring. Dette kan være tekstmeldinger som det står skrevet om i tiltalen, eller annen informasjon som at det har kommet biler over grensen den og den dagen, sier advokaten, som understreker at han ikke vil bidra til forhåndsprosedering av saken.

Cappelen er selv tiltalt på ett punkt som han har erkjent seg skyldig i.

– Riksadvokaten må mene at begge er skyldige, og at det går an å bevise i retten, sier Benedict de Vibe.

Les også:

Saken mot Eirik Jensen koster minst 24 millioner kroner

Eirik Jensen kraftig ut mot politiet