Super-G: Nedtur for Jansrud - Kilde på fjerdeplass

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en fjerdeplass i søndagens verdenscuprenn i super-G. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en fjerdeplass i søndagens verdenscuprenn i super-G. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjetil Jansrud kjørte ut før halvveis i søndagens super-G i Sør-Korea. Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en fjerdeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveitseren Carlo Janka med startnummer sju tok en soleklar seier i verdenscuprennet med tiden 1:26.16, 82 hundredeler foran italieneren Christof Innerhofer og 1 sekund og 6 hundredeler foran østerrikeren Vincent Kriechmayr.

Kilde endte på en fjerdeplass, 1,21 sekunder bak Janka.

– Han er i verdenstoppen igjen, konkluderte NRK-ekspert Marius Arnesen, ifølge VG. Han sier Kilde kjørt «et bra renn uten store feil».

En rekke utøvere kjørte ut eller falt i et av hoppene høyt oppe i løypa. Lørdagens utforvinner Kjetil Jansrud var en av de ni utøverne som kjørte ut. På Twitter beskrev publikum at hoppet «spiste» utøvere. Den mest uheldige var italieneren Matteo Marsaglia, som mistet balansen og hadde et stygt fall, men kom seg ut av løypa for egen maskin.

Dette var jomfrurennet for traseen som skal brukes under OL i 2018. Super- G-løypa i Jeongseon er 2.217 meter lang. Mellom start og mål er høydeforskjellen 630 meter, med en gjennomsnittsgrad på 31,4 prosent helling.

Lørdag var Jansrud suveren i utfor, og han kjørte dessuten raskest i begge treningsomgangene før helgen.