132 fortsatt begravd under jordskjelvruiner

Et barn reddes ut av ruinene etter jordskjelvet på Taiwan. Foto: Reuters / NTB scanpix
Et barn reddes ut av ruinene etter jordskjelvet på Taiwan. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tainan (NTB-Reuters): Lokale myndigheter sier 132 personer fortsatt er begravd under ruinene av en boligblokk som kollapset etter jordskjelvet på Taiwan natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsarbeidere tror det er mulig å redde ut 29 av dem som fortsatt befinner seg under bygningsrestene, men sier de øvrige savnede trolig ligger lenger ned i den sammenraste bygningen i byen Tainan.

Minst 14 mennesker mistet livet som følge av skjelvet, blant dem en ti dager gammel jente og ett annet jentebarn. Myndighetene opplyste lørdag at 475 personer ble skadd, men at 368 av dem var skrevet ut av sykehuset lørdag ettermiddag lokal tid. Totalt 1.236 redningsmannskaper ble sendt ut, inkludert 840 fra militæret, samt seks helikoptre og 23 redningshunder.

Minst fire bygninger med nesten 100 leiligheter kollapset etter skjelvet, som hadde en styrke på 6,4. En av bygningene var en 17 etasjer høy boligblokk, og det er fra denne bygningen redningsmannskapene tror de kan få ut 29 personer, mens over 100 ligger dypere begravd i ruinene.

Ifølge lokale medier var en av bygningene et helsesenter for nyfødte og mødre, og mange var samlet med sine familier på grunn av nyttårsfeiringen, som er den viktigste familieferien i den kinesiske kalenderen. (©NTB)