Trump og Rubio trolig skyteskiver i debatt

God stemning mellom trump og Rubio i en tidligere debatt i South Carolina. Lørdag kan det bli disse to mot resten når republikanerne møtestil ny dyst i New Hampshire. Arkivfoto: Chris Keane / Reuters / NTB scanpix
God stemning mellom trump og Rubio i en tidligere debatt i South Carolina. Lørdag kan det bli disse to mot resten når republikanerne møtestil ny dyst i New Hampshire. Arkivfoto: Chris Keane / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester (NTB-Reuters): Mens de tidlige republikanske debattene bar preg av å være Donald Trump mot røkla, må også Marco Rubio regne med å bli utsatt for motstandernes skyts lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rubio gjorde det bedre enn ventet i nominasjonen i Iowa mandag. I det store feltet av republikanske kandidater har det gjort ham til et tydeligere alternativ til Donald Trump og Ted Cruz. I tillegg begynner noen av bunnkandidatene å falle fra, slik at striden i toppen tilspisses ytterligere. Samtidig må Rubio være forberedt på at mange av dem som fortsatt henger med, vil angripe ham i lørdagens debatt i Manchester i New Hampshire.

Jeb Bush og Chris Christie, som begge håper å vinne de republikanske velgernes gunst i delstaten før nominasjonsvalget til uken, har allerede angrepet Rubio. På den annen side fikk han støtte fra Rick Santorum, som nylig trakk seg fra valgkampen.

Sju av de gjenværende kandidatene stiller i lørdagens debatt. Trump er tilbake i debatten, mens Carly Fiorina ikke oppfylte arrangørenes krav. I et åpent brev skriver Fiorina at hun mener debattprosessen er «ødelagt». (©NTB)