Ban: – 34 grupper med troskap til IS

FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: Dan Kitwood / Reuters / NTB scanpix
FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Foto: Dan Kitwood / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

New York (NTB-AP): FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier 34 grupper rundt om i verden har erklært troskap til ekstremistgruppen IS og at det trolig vil bli flere i løpet av året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ban skriver i en rapport fredag at det var 34 IS-assosierte grupper i midten av desember i fjor. Han sier ekstremistgruppen utgjør en trussel verden ikke har sett maken til, fordi den er i stand til å få grupper fra land som Filippinene, Usbekistan, Pakistan, Libya og Nigeria til å sverge troskap. Generalsekretæren sier også at FNs medlemsland må være forberedt på en økning i angrep fra IS-tilknyttede grupper som reiser til andre land for å gjennomføre angrep og bygge nettverk.

– Den siste tidens utvidelse av IS' innflytelsessfære i Vest- og Nord-Afrika, Midtøsten og Sør- og Sørøst-Asia viser hvor raskt og i hvor stort omfang denne alvorlige trusselen har utviklet seg.

Ban legger også til at IS er «verdens rikeste terroristorganisasjon» med samlede oljeinntekter på 400-500 millioner dollar i fjor, til tross for en handelsembargo. (©NTB)