Klar ledelse for Trump på ny måling

Donald Trump leder på meningsmålingene, til tross for andreplassen i Iowa. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix.
Donald Trump leder på meningsmålingene, til tross for andreplassen i Iowa. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump tar en klar ledelse foran Ted Cruz og Marco Rubio på en ny landsdekkende måling. På demokratisk side er det i praksis dødt løp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Bernie Sanders og Hillary Clinton delte Iowa på midten, er det fortsatt svært jevnt mellom Demokratenes to gjenværende kandidater. En ny meningsmåling Ipsos har gjennomført for Reuters viser 48 prosent oppslutning for Clinton og 45 prosent for Sanders. Med en feilmargin på 5 prosentpoeng betyr det at det i praksis ikke går an å skille mellom dem. For Clinton er dette en solid nedtur fra en posisjon påbegynnelsen av året da hun hadde dobbelt så stor oppslutning som Sanders.

Les også: – Risikerer at Donald Trump atombomber Danmark

Hos republikanerne er bildet et helt annet. Til tross for at Donald Trump ikke vant, men havnet på andreplass, første gang velgerne faktisk skulle si sin mening, leder han soleklart på den nye målingen. Oppslutningen hans er omtrent uendret og ligger på 40 prosent, langt foran rivalene. De neste to på listen er Iowa-vinner Ted Cruz, som ligger på 16 prosent, mens Marco Rubio havner på 13 prosent.

Les også: Trump tapte i Iowa