Rubio republikansk skyteskive

Marco Rubio er blitt mannen alle må slå på republikansk side.
Marco Rubio er blitt mannen alle må slå på republikansk side. Foto: Carlo Allegri / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens demokratene duellerer, er Marco Rubio blitt den «alle» retter skytset mot på republikansk side i oppkjøringen til neste ukes nominasjonsvalg i New Hampshire.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chris Christie har kalt ham en nikkedukke, og Jeb Bush mener han er uegnet til å regjere, men Marco Rubio seiler opp som kandidaten alle må slå i New Hampshire. Etter at han gjorde det betydelig bedre enn ventet i Iowa, blir Rubio nå angrepet fra flere kanter. Både Christie, Bush og John Kasich håper et godt oppmøte kan blåse nytt liv i deres kamp for å bli Republikanernes presidentkandidat.

Les også: Trump anklager Cruz for valgfusk i Iowa

Mens Christie sier han ikke kommer til å gi opp selv om han skulle tape for Rubio til uken, har Kasich sagt at han reiser hjem til Ohio dersom han går på en ny smell i New Hampshire. Ted Cruz, som vant i Iowa, antas å ha dårligere velgertekke i staten som skal bestemme seg på tirsdag. Og når det gjelder Trump, har mandagens andreplass i Iowa sådd tvil ved om populariteten hans kan vinne fram i stemmelokalene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Santorum trekker seg – støtter Rubio

Christie har allerede beskyldt Rubio for å leve i en beskyttet boble, og torsdag fortsatte han det personlige angrepet.

– Han er ikke den mest kontrollerte kandidaten vi har sett i denne konkurransen. Han må stadig vekk håndteres av oppasserne sine. Vi må få ham ut av det kontrollerte miljøet, for tro meg, det kommer ikke til å være mye kontrollert over kampen mot Hillary Clinton til høsten, sier Christie til TV-kanalen Fox News. Jeb Bush tok onsdag ut en helsides annonse i en av New Hampshires ledende aviser der han hevdet Rubio ikke er skikket til å være landets og forsvarets øverste leder.