Advarer regjeringen mot skatteforlik med selskaper

Senterpartiets Marit Arnstad er kritisk til selskapers mulighet til å forhandle om skatt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Senterpartiets Marit Arnstad er kritisk til selskapers mulighet til å forhandle om skatt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norske parlamentarikere advarer regjeringen mot å følge etter britene som inngikk skatteforlik med gigantselskapet Google.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selskaper kan ikke selv være med å bestemme skattenivået, sier Sps Marit Arnstad til Klassekampen.

SVs Snorre Valen kaller en slik skatteavtale den største trusselen mot velferdsstaten.

Den britiske finansministeren George Osborne inngikk forrige uke den omstridte avtalen med Google som sikrer Storbritannia skatteinntekter fra kjempeselskapet. Avtalen innebærer at Google betaler 3 prosent i skatt. Britene har imidlertid en selskapsskatt på 20 prosent.

Les også: Små kommuner kan få mindre penger fremover

Google betalte for øvrig 2,9 millioner kroner i skatt i Norge i 2014 – ifølge Klassekampen en skattesats på mikroskopiske 0,15 prosent.

– Forhandlinger kan gi internasjonale selskaper en idé om at skatterabatt er vanlig internasjonalt. Det vil jeg advare sterkt mot. Derfor har jeg bedt Siv Jensen svare på hva regjeringen foretar seg i dette spørsmålet, sier Arnstad.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy