Espen Lee varetektsfengslet på Kypros

Espen Lee, tidligere kjent som Lie, er en kjent norsk pengeinnkrever og leiesoldat. Han er nå pågrepet på Kypros, mistenkt for å ha planlagt å bortføre en tre år gammel jente.
Espen Lee, tidligere kjent som Lie, er en kjent norsk pengeinnkrever og leiesoldat. Han er nå pågrepet på Kypros, mistenkt for å ha planlagt å bortføre en tre år gammel jente. Foto: Ulf Larsen / Wikimedia commons
Artikkelen fortsetter under annonsen

Espen Lee og de to andre nordmennene som er mistenkt for å ha planlagt barnebortføring på Kypros, er varetektsfengslet i seks dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Espen Lee sier til VG at fengslingen var som ventet etter fengslingsmøtet i den kypriotiske hovedstaden Nikosia.

Politiet på Kypros hadde bedt om åtte dager, som er det meste de kunne be om.

Espen Lee (60), en 40 år gammel mann fra Østlandet og en 28 år gammel mann fra Østfold ble pågrepet ved grensen mellom den tyrkisk-kypriotiske og gresk-kypriotiske delen av byen natt til mandag.

De er mistenkt for å ha planlagt bortføring av en snart tre år gammel jente med norsk far og greskkypriotisk mor.

Les også: Kypriotisk politi: – Aktuelt å holde nordmenn lenger i varetekt

– Skulle hente bil

Ifølge nordmennenes forsvarer, advokat Soteris Argyrou, hevder de å ha vært på Kypros for å hente en bil, ikke for å bortføre et barn.

– Politiet må etterforske saken, men på den annen side er det åpenbart at retten ikke trodde på alt politiet sa, sier Argyrou til NRK etter torsdagens rettsmøte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ganske surrealistisk, vi har ikke gjort noe galt. Vi ble bare tatt på grensen på vei inn i landet. Etter både norsk og kypriotisk lov har vi ikke gjort noe, vi er uskyldige, sier Lee til VG.

Les også: Espen Lee pågrepet for bortføringsforsøk på Kypros

Etterlyser mann

Kypriotisk politi etterlyser torsdag ytterligere en mann i saken. I retten sa politiet at Espen Lee og en av de andre mistenkte har forklart at de møtte denne mannen første gang de var på Kypros.

– Arrestordren på denne personen ble sendt ut fem minutter før retten ble satt, sa politietterforsker Kyriakos Panyides ifølge VG.