KrF-topper åpner for samarbeid med Ap

Tre av fire KrF-fylkesledere mener det er lettere å nærme seg Arbeiderpartiet nå som SV ikke lenger ønsker et samarbeid med dem. På bildet er Ap-leder Jonas Gahr Støre og KrF leder Knut Arild Hareide.
Tre av fire KrF-fylkesledere mener det er lettere å nærme seg Arbeiderpartiet nå som SV ikke lenger ønsker et samarbeid med dem. På bildet er Ap-leder Jonas Gahr Støre og KrF leder Knut Arild Hareide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med SV ute av et rødgrønt samarbeid, er Arbeiderpartiet straks blitt en mer aktuell partner, mener flertallet av Kristelig Folkepartis fylkestopper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF er i gang med en strategiprosess innad i partiet med tanke på hvem de vil søke samarbeid med etter valget i 2017. Arbeidet skal legges fram for landsstyret i november.

NRK har tatt kontakt med KrFs 19 fylkesledere og fått svar fra 18 av dem.

Blant dem sier 14 fylkesledere at det er mer naturlig for KrF å nærme seg Arbeiderpartiet nå, som de ikke er bundet til et regjeringsprosjekt med SV. SV-leder Audun Lysbakken sa i forrige uke at partiet ikke vil binde seg til et rødgrønt regjeringsalternativ før stortingsvalget neste år.

Les også: Hareide: Større muligheter for KrF i 2017

– Det er klart det er lettere for KrF å nærme seg Arbeiderpartiet nå, for ytterfløyene i politikken har vi sett at vi har problemer med å gå inn i regjering sammen med, sier Ole Døvik, KrFs fylkesleder i Vestfold, til kanalen.

Ingen av fylkeslederne svarer ja på om de vil fortsette i fire nye år som støtteparti for en regjering med Fremskrittspartiet. Til sammen elleve av dem er negative til dette, hvorav seks sier klart nei. Ingen svarer klart ja.

Les også: Hareide til kamp for «norske verdier»