Kerry kraftig ut mot fortsatte syriske angrep

John Kerry mener de fortsatte angrepene i Syria er et signal om at regimet ikke ønsker en diplomatisk løsning på krisen i landet. Arkivfoto: Nicholas Kamm / Reuters / NTB scanpix
John Kerry mener de fortsatte angrepene i Syria er et signal om at regimet ikke ønsker en diplomatisk løsning på krisen i landet. Arkivfoto: Nicholas Kamm / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters): USAs utenriksminister John Kerry mener de fortsatte angrepene Syrias regjeringsstyrker gjennomfører tyder på at regimet ønsker en militær løsning, ikke en politisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med russisk flystøtte fortsetter den syriske regjeringen å angripe opprørskontrollerte områder. Onsdag ba Kerry regjeringsstyrkene og deres allierte stanse angrepene, særlig mot Aleppo, og oppheve beleiringen av sivile i tråd med en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd.

– Det er på høy tid at de oppfyller sine forpliktelser og gjenoppretter det internasjonale samfunnets tillit til at de vil støtte en fredelig løsning på krisen i Syria, sier Kerry.

– Det er ekstremt vanskelig å se hvordan angrep mot sivile mål på noen som helst måte kan bidra til fredsprosessen, sier talsmann John Kirby i det amerikanske utenriksdepartementet. Departementet fastslår at pausen i Syria-samtalene i Genève delvis er forårsaket av de russiske luftangrepene, som har hindret nødhjelp i å komme fram til Syrias befolkning

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA ber i likhet med Norges statsminister Erna Solberg russerne om å rette skytset mot ekstremistgruppa IS i stedet for mot opprørsgrupper som er en del av opposisjonsdelegasjonen i Genève.

Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius er også sterkt kritisk til offensiven mot Aleppo og beskylder Syrias regjering og dens allierte for å «torpedere» samtalene i Genève. (©NTB)