Ørner kan bli droneflygeres verste fiende

Å unngå skader på ørnenes klør er nederlendernes høyeste prioritet før fuglene kan brukes i kampen mot ulovlig bruk av droner. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nederlandsk politi har tatt imot et noe uvanlig våpen og trener nå opp ørner til bruk mot droner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en lavteknologisk løsning på et høyteknologisk problem, sier polititalsmannen Dennis Janus.

Droner utgjør et stadig økende sikkerhetsproblem, særlig når de surrer rundt i lufta nær flyplasser eller folkemøter som holdes under åpen himmel.

Nederlandsk politi har lenge grublet på ulike måter å hente ned de små luftfarkostene. Til slutt falt valget på en løsning som de fleste først trodde var en spøk. Ørner trent opp til å fange droner.

– Folk tror det er tull, men det har vist seg svært effektivt, sier Janus.

For på bevise at de mener alvor har politiet nå gitt ut en video, der en ørn med letthet fanger en helikopterdrone i lufta.

Nederlandsk politi har fått god hjelp fra Sjoerd Hoogendoorn i selskapet «Guard from Above», som trener opp ørnene til å se på droner som et bytte. Etter vellykket oppdrag belønnes de store fuglene med et stykke rått kjøtt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Disse fuglene er vant til å møte motstand fra dyrene de jakter på i naturen, og de ser ikke ut til å ha større problemer med droner. Det største problemet er at de ødelegger dronene, noe som gjør testingen kostbar, medgir Hoogendoorn.

Les også:

Droner over folkemengder blir forbudt

Hyppigere konflikter mellom droner og fly i Norge

Droner skal vokte broene