Kripos i tettere samarbeid med Jodel etter trusler

Mobiltelefon med appen Jodel, som gjør det mulig å kommunisere anonymt.
Mobiltelefon med appen Jodel, som gjør det mulig å kommunisere anonymt. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at en rekke trusler er blitt lagt ut via appen Jodel den siste tiden, har Kripos bedt grunnleggerne av meldingstjenesten om et tettere samarbeid for å finne dem som står bak truslene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Før helgen ba vi Jodel om å bistå oss bedre, slik at vi enklere, raskere og mer sikkert kan identifisere de som står bak truslene. Vi opplever at Jodel nå ønsker å samarbeide enda tettere og vil bistå politiet med tilgjengelig informasjon om hvem som sender truslene, skriver Kripos i en pressemelding mandag.

Les også: «Columbine»-trusler mot flere norske skoler

Så sent som fredag forrige uke holdt alle skoler i Narvik kommune stengt etter at det ble fremsatt en bombetrussel på meldingstjenesten. Det har også flere ganger tidligere blitt framsatt trusler via appen, som gjør det mulig å sende anonyme meldinger til en stor gruppe i et bestemt geografisk område.

– De som kommer med slike trusler, må vite at det har konsekvenser, også for dem personlig. De risikerer å bli pågrepet, få inndratt telefon og datautstyr, og man risikerer anmerkninger i strafferegisteret som kan være svært ødeleggende for den enkelte, sier Thomas Stærk, leder ved seksjon for internettrelatert etterforskningsstøtte i Kripos.