Barclays og Credit Suisse aksepterer milliardforlik

Barclays må betale over 600 millioner for regelbrudd i finansmarkedet. Arkivfoto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix
Barclays må betale over 600 millioner for regelbrudd i finansmarkedet. Arkivfoto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): Storbankene Barclays og Credit Suisse går med på å betale 1,3 milliarder kroner i et forlik om bruk av lukkede markedsplasser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske finanstilsynet SEC mener de to bankene brøt loven med en type alternative markeder kjent som «dark pools». Begge har vedgått å ha handlet feil, og Barclays har gått med på å betale et gebyr på 607 millioner kroner. Credit Suisse må betale 731 millioner.

«Dark pools» lar klienter handle store mengder aksjer anonymt, og prisene oppgis først etter at transaksjonene er gjennomført. Dermed unngår man en del av den rapporteringen som er obligatorisk ved handler i det åpne markedet.

– Slike løsninger spiller en viktig rolle i verdipapirmarkedet, og firmaer som driver «dark pools» må sørge for at de ikke feilinformerer kundene. Disse rekordhøye gebyrene viser at det straffer seg for firmaer som villeder kundene, sier Andrew Ceresney i SEC. (©NTB)