Sanders tror epostsak kan skade Clintons valgkamp

Bernie Sanders ligger omtrent likt med Hillary Clinton før mandagens nominasjonsmøter i Iowa. Han tror epostsaken som har blusset opp igjen kan skade Clintons valgkamp. Foto: Mark Kauzlarich / Reuters / NTB scanpix
Bernie Sanders ligger omtrent likt med Hillary Clinton før mandagens nominasjonsmøter i Iowa. Han tror epostsaken som har blusset opp igjen kan skade Clintons valgkamp. Foto: Mark Kauzlarich / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Reuters): Bernie Sanders pekte søndag på epostsaken rundt Hillary Clinton og sier den potensielt kan skade valgkampen til Demokratenes toppkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontroversen rundt Clintons bruk av en privat epostserver har blusset opp igjen rett før nominasjonsprosessen starter for alvor i den amerikanske delstaten Iowa mandag. Det er svært dårlig timing for den tidligere utenriksministeren, som ligger omtrent likt med Bernie Sanders på meningsmålingene i Iowa.

Sanders har tidligere avstått fra å bruke epostsaken i valgkampen, men rett før velgerne i Iowa skal si sin mening om hvilke kandidater de ønsker å se i høstens presidentvalg, kom det fram at flere av epostene på den private serveren inneholdt materiale som regnes som «topp hemmelig». I et program på TV-kanalen ABC sier Sanders at saken potensielt kan skade Clintons valgkamp.

– Det pågår en juridisk prosess nå, og jeg ønsker ikke å politisere den saken, sier Sanders. Tidligere i valgkampen har han sagt at han tror det amerikanske folket er lei av bråket rundt de omstridte epostene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clinton har tidligere bedyret at hun ikke gjorde noe galt da hun brukte den private serveren til offisielle eposter mens hun var utenriksminister. I det samme programmet som Sanders deltok i, sa hun at det er påfallende at avgjørelsen om å holde tilbake sju epostutvekslinger med hemmelig materiale tas akkurat nå.

– Jeg må få påpeke at timingen for noen av lekkasjene er bekymringsfull. (©NTB)