Fransktalende jihadist likviderer «frafalne» i IS-video

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagdad (NTB-AFP): Ekstremistgruppen IS publiserte lørdag en video som tilsynelatende viser en fransktalende jihadist som kommer med trusler om et nytt stort angrep mot Vesten og likviderer såkalte frafalte IS-tilhengere og spioner i Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Videoen, som er lagt ut på jihadistiske nettsider, sies å være laget av IS sitt mediekontor i Nineveh-provinsen i Irak. Den viser unge menn som innrømmer å ha handlet mot jihadistene, før de blir skutt og drept, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Den fransktalende mannen i videoen har på seg maske, militæraktig uniform og bærer et håndvåpen. Under masken kan man se blonde krøller.

Videoen ser ut til å ha vært laget etter angrepene som tok 130 menneskeliv i Paris i november i fjor.

Mannen kaller den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS i Syria og Irak for «dumme kjeltringer» og advarer mot at den ikke vil være i stand til å vinne over IS. Han lover samtidig at IS kommer til å utføre angrep som vil få Vesten til å glemme angrepene mot USA 11. september 2001 og terroren i Paris.

Han lover også at Vesten, og spesielt Spania, kommer til å «betale dyrt» for å ha styrtet det muslimske regimet i Andalucía, sør i Spania, der maurerne styrte fra år 711 til 1492. (©NTB)